Inför din kursvecka

Om du blir försenad på söndagen

Om du skulle bli försenad på vägen till Svalöv så ring Baren innan kl 23.00.

Rummet

Från och med söndag kl 15.00 kan du hämta ut en nyckel eller tagg i Baren till ditt förbokade rum. Lakan och handdukar finns på rummen.

Söndag

Baren är öppen mellan 15.00 – 23.00. Om du blir hungrig kan du, mellan 17.30 - 19.30, köpa vår härliga söndagsbuffé. Övriga tider finns det enklare rätter att köpa i baren. På kvällen bjuder vi även på underhållning. Håll utkik på sociala medier för att se vad som händer. Observera att Fridhem kontantfritt. Du kan betala med kort och Swish.

Kursen

Kurserna startar med samling i matsalen kl. 10 på måndagen och avslutas ca kl. 14.30 på fredagen.

Måltider

Maten serveras i matsalen i skolbyggnaden. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ på matsedeln.

07.30 – 09.00                        Frukost

10.15 - 10.45                         Förmiddagsfika

11.45 - 13.15                         Lunch (Varierar från kurs till kurs)

15.00 - 15.30                         Eftermiddagsfika

18.00                                       Middag          

 

Alkoholfria drycker serveras till alla mål men om du vill kan du köpa vin och öl till middagen. På kvällarna kan du också köpa läsk, enklare rätter, drinktilltugg, te och kaffe i baren. Har du någon form av matallergi och inte har anmält detta, var vänlig och ta kontakt med oss i god tid!

Fritid

Vissa eftermiddagar har vi aktiviteter som alla är välkomna på. Varje kväll är baren öppen 18-23. Prova gärna vårt alkoholfria utbud. Varje kväll bjuds det på olika former av underhållning såsom MusikQuiz, teaterimprovisation och uppträdande av personalen, gästande artister, och redovisningar. I skolans bibliotek kan du låna böcker och läsa tidningar.

Resan

Du tar dig lätt hit med Skånetrafiken; Pågatåg går från Helsingborg, Lund och Malmö till Teckomatorp. Därifrån åker du buss 230 mot Svalöv/Kågeröd, tågbiljetten gäller på bussen också. Hoppa av vid ”Brandstationen” Skolan ligger några minuters gångväg från hållplatsen, ner till vänster rondellen.

Du kan också ta tåget till Landskrona och ta buss 240 till Svalöv. Bussen stannar precis utanför skolan och hållplatsen heter Hans Perssons väg.    

För tåg- och busstider i Skåne kan du ringa till Skånetrafikens trafikinformation, 0771-77 77 77 eller gå in på www.skanetrafiken.se. För tågtider i övriga Sverige, ring SJ på 0771-75 75 75 eller hemsida www.sj.se. SJ har ett samarbete med lokaltrafiken som gör att du kan beställa en biljett som gäller från dörr till dörr. Om du flyger kan du välja antingen Ängelholms flygplats eller Sturup. 

Samåkning

Många har frågat om möjligheten att få kontakt med kursdeltagare i förväg för att kunna höra sig för om samåkning. Vi kan tyvärr inte ge ut denna information men om ni skickar ett mejl till sommar@fridhemsfolkhogskola.se med godkännande att vi kan lägga upp namn och adress på hemsidan så kan vi förmedla kontakten via den.

Internet

Skolområdet har ett öppet trådlöst nät. Rummen på Kvarngatan har inte internet men du är varmt välkommen till skolans lokaler och använda vårt nätverk där. Skolan har ett fåtal datorer du kan använda, men om du behöver använda dator mycket under veckan rekommenderar vi att du tar med dig en egen. Skolhuset är öppet 7.00-23.00 måndag – torsdag, 7.00-16.00 på fredag och 15.00-23.00 på söndag.

Övrigt

Har du frågor eller behöver du hjälp med något kontaktar du vår reception. Telefonnumret till skolans växel är 0418-44 60 00. Receptionen är öppen måndag till fredag mellan 08.00 - 16.00. Du kan också mejla sommar@fridhemsfolkhogskola.se.

 Facebook

Om du är medlem på Facebook så kan du gå med i vår grupp, ”sommar på Fridhem”, eller gilla Fridhems folkhögskolas sida. Där kommer vi uppdatera med intressant info i sommar. Vi kommer självklart att ha samma information här på vår hemsida

 

 

 

Karta Fridhem
Ladda ner fil

Hitta hit
Ladda ner fil