Allmän kurs med Grafisk design Grund

ANSÖK HÄR !


Vill du?

  • Lära dig grunderna inom Grafisk design?
  • Arbeta i en kreativ miljö tillsammans med andra med samma intresse?
  • Läsa in gymnasieämnen och särskilda behörigheter?

Då ska du söka till Fridhems allmänna kurs med inriktning grafisk design grund!

Du behöver inte ha några förkunskaper i visuellt skapande eller grafisk design.

Du behöver inte heller ha datorvana eller vana att skapa digitalt.

Det du behöver är en vilja att arbeta kreativt och en nyfikenhet på design, skapande och kreativa processer.

Under kursen får du en bred grund inom grafisk design. Under utbildningen arbetar vi med allt från bokomslag och affischer till illustration och digital bildproduktion. Vi lär oss färglära, bildkomposition, layout, typografi och skissteknik.

Vi jobbar med de dataprogram som är användbara verktyg inom det grafiska yrket. Vi arbetar i mac miljö med de senaste designprogrammen. Men vi arbetar även analogt med olika tekniker. Vi varvar teoretiska block med praktiska övningar och arbetar både enskilt och i grupp.

Vi övar på att få ett språk för det ni skapar genom redovisningar och konstruktiv kritik. Ni får både handledning från era lärare och tillsammans lägger vi tid på att diskutera design, både er egen och andras.

Grafisk Design läses två dagar i veckan för att de övriga dagarna läsa in andra ämnen för att komplettera ditt gymnasiebetyg.

Målet med kursen är att du ska utvecklas konstnärligt och kreativt och få en bred grund inom grafisk design. Målet är även att uppnå högskolebehörighet.

Under läsåret besöker vi aktuella utställningar och gör vissa studiebesök. I slutet av vårterminen åker vi på en gemensam längre studieresa.

Vill du veta mer är du varmt välkommen at kontakta oss!

Kontaktlärare: alaya.vindelman@fridhemsfolkhogskola.se

Linjeledare: cecilia.hallden@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se

OBS: På skolan finns också en kurs som heter Grafisk design Fördjupning.

Grafisk design Fördjupning är för dig som redan har gått Grafisk grund på Fridhem eller som har andra grundkunskaper. Du kan t.ex. ha läst design, bild eller foto under gymnasiet, gått andra liknande kurser eller hållit på mycket på egen hand. Du ska ha ett stort intresse för ämnet och vara motiverad och självgående. Möjlighet att komplettera enstaka gymnasiekurser finns även i denna kurs.

Skriv i ansökan om du söker Grafisk Grund eller Fördjupning!

 

 Vill du se deltagararbeten så besök vår hemsida: www.grafiskdesignfridhem.com