Allmän kurs med Grafisk fördjupning

ANSÖK HÄR !


Vill du?

  • Fördjupa ditt intresse för konstnärligt skapande, visuell kommunikation och kreativ konceptutveckling?
  • Få en grund att stå på inför högre designstudier?
  • Jobba fram en portfolio och arbetsprover?

Då ska du söka till Fridhems allmänna kurs med Grafisk design fördjupning som inriktning!

Du behöver inte ha gått Fridhems Grundkurs i grafisk design.

Du behöver inte heller göra arbetsprover för att söka.

Det du behöver ett stort intresse för form och design, vara självgående och motiverad samt gärna ha endel erfarenhet av att jobba i Photoshop, Illustrator eller Indesign.

Förkunskaper så som att t.ex. ha läst design, bild eller foto under gymnasiet, gått andra liknande kurser eller hållit på mycket på egen hand premieras.

Under kursen jobbar vi brett inom det grafiska området och du kommer få utveckla både teknik och konstnärlighet. Denna kurs fördjupar kunskaperna i  de grundläggande principer som berör grafisk design och trycksaksproduktion.

Vi lär oss att analytiskt bearbeta och utveckla en idé, finslipa din arbetsprocess samt strukturerat kunna presentera ditt färdiga resultat. Vi arbetar med allt från informations design och illustration till layout och typografi.

Vi jobbar med växelvis med större och mindre uppgifter både i grupp och som enskilt arbete. Vi arbetar med de senaste programvarorna i mac-miljö men även för hand i olika tekniker och material. Stor vikt läggs vid det egna skapandet och din personliga utveckling.

 

Målet med kursen är att du ska få chans att utveckla ditt skapande samt att du ska få en bred och gedigen grund att stå på inför högre studier.

Grafisk design Fördjupning läses med dina huvudlärare på 40 % och resten av tiden läser du specialkurser inom grafiskrelaterade ämnen för att bredda din kunskap inom fältet. Bl.a. läses digital bildproduktion, designhistoria, projektledning samt skissteknik och kroki. Dessa kurser är både teoretiska och praktiska. Har du enstaka gymnasiekurser du behöver läsa in går det att hitta lösningar för att läsa dem vi sidan av resterande studier.  

 

Under läsåret besöker vi aktuella utställningar och gör vissa studiebesök. I slutet av vårterminen åker vi på en gemensam längre studieresa.

 

Vill du veta mer är du varmt välkommen att kontakta oss!

Kontaktlärare: alaya.vindelman@fridhemsfolkhogskola.se

Linjeledare: cecilia.hallden@fridhemsfolkhogskola.se

Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se

 

OBS: På skolan finns också en kurs som heter Grafisk design Grund.

Grafisk design grund är för dig som vill läsa grunderna inom grafisk design och samtidigt läsa in flera gymnasieämnen och särskilda behörigheter. Inga förkunskaper krävs till denna kurs.

Skriv i ansökan om du söker Grafisk Grund eller Fördjupning!