Allmän kurs med Serieteckning.

[gammal text]

  • Har du idéer som vill bli bild och text?
  • Vill du lära dig teckna serier?
  • Vill du läsa in kurser på gymnasienivå?
Då ska du söka Allmän kurs med serieteckning.
För att gå Allmän kurs med serieteckning behöver du inte kunna rita fint. Du behöver inte heller skriva felfritt. Du behöver bara ha idéer och en vilja att berätta något med hjälp av text och bild.

Under kursen lär vi oss serieskapandets grunder, från idé till färdig serie. Vi lär oss om dramaturgi och berättarteknik. Vi tittar på andra serieskapare, serieteckningens grunder och historia och inspireras av det. 

Vi arbetar fram serier och hittar mod och lust att skapa och visa upp det vi gör för varandra och andra. Det kan vara i form av caféer på skolan, en antologi, fanzine eller en slututställning.  Vi lär oss hur publicering av serier kan gå till och alla deltagare får möjlighet att sprida sina serier.

Vi arbetar främst med papper och penna men vi lär oss också använda digitala verktyg. Vi kommer göra studiebesök och få besök av aktiva serietecknare. 

Målet med kursen är att du ska hitta och utveckla din stil som serietecknare. I slutet av året ska du ha material till en portfolio som du kan använda om du vill söka vidare. 
I slutet av kursen åker vi också på en resa tillsammans. Våren 2018 går resan till Porto.

Kontakta oss gärna om du undrar över något!

Kontaktlärare: daria.bogdanska@fridhemsfolkhogskola.se

Linjeledare: cecilia.hallden@fridhemsfolkhogskola.se

Reception:info@fridhemsfolkhogskola.se