Speldesign Bas

ANSÖK HÄR !

Är du spelintresserad och nyfiken på att utforska speldesign och spelande? På Skurup och Fridhems folkhögskolas Malmöfilial kan du läsa Speldesign, en kurs på 1 år där du får utforska spel och speldesign som praktik och fenomen.

Vi riktar oss till dig har ett stort intresse och erfarenhet av spel och spelande på ett eller annat sätt, till exempel genom lajv och rollspel, datorspel eller brädspel. och vill prova på att ta fram egna spelidéer och utforska spel som uttryck. Vi arbetar utåt mot de verksamma företag och föreningar som finns i Malmöregionen, med gästföreläsare, studiebesök och workshops. Studierna sker på heltid där tiden delas mellan lektioner, workshops och eget projektarbete. Fokus under kursen ligger på att ta fram prototyper och utforska spel som fenomen - analogt och digitalt.

Mitt i Malmö

Lokalerna på Sofielundsvägen ligger nära till allt i Malmö, med gott om kreativa verksamheter i husen runt om och på den närliggande Norra grängesbergsgatan. Det är också nära till Möllevångstorget och Malmös kreativa kärna.

Din egen utveckling

Under utbildningen får du en chans att arbeta med spel och hitta din egen potential. Målet är att du efteråt ska hittat just ditt uttryck och fått utforska spel från ett skapande perspektiv. Du får verktyg att arbeta med, olika metoder och självförtroende att utforska dina idéer.

Workshops

Tillsammans skapar vi en kreativ miljö och arbetar i workshop-format. Du har tillgång till skolans lokaler och jobbar i projekt med dina klasskamrater.

Inspiration och nätverk

Vi gör studiebesök på spelföretag och hos föreningar för att få inspiration och bygga upp nätverk. Vi tar också in gästföreläsare för att upptäcka andra former av spel och vad man kan arbeta med som spelintresserad och kunnig.

Kursens innehåll

  • Konceptutveckling
  • Spelorienterat berättande
  • Kreativa uttryck: Du får prova olika kreativa uttryck och testa även mer traditionella konstformer.
  • Prototypverkstad: Under utbildningen provar du olika tekniker för att bygga low fi-prototyper för att kommunicera dina idéer.
  • Spelkritik: Vi tittar ingående på existerande spel och vad som händer i branschen. Vi tittar på både analoga och digitala spel.
  • Spelkonstruktion och spelmekanik: Du skapar själv spel och utforskar med hjälp av spelbara prototyper hur man bäst strukturerar dem.

Kursen är ett samarbete mellan Fridhems och Skurups folkhögskolor.

Kort om Speldesign läsåret 2019

Längd: 1 år, start 20 augusti 2019

Studietakt: 100%

Behörighet: Fullgjord grundskola.

Studiemedel: Speldesign - Bas berättigar till studiemedel från CSN.

Kostnad: För material, resor, produktioner m.m. utgår en kostnad på 2500 kr. per termin. I denna kostad ingår anmälningskostnad. 

Ansökan

Läs mer på Skurup och Frídhem i Malmö


Sista ansökningsdag 16 april 2019

ANSÖKAN SKA INNEHÅLLA FÖLJANDE:

  • Fullständigt ifylld ansökningsblankett
  • Betygskopior som visar din högsta utbildningsnivå
  • Personligt brev där du berättar om dig själv, din bakgrund och dina önskemål om framtiden i förhållande till speldesign och spelande