SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM, 17 JULI - ELLEN ANDERSSON

GRAMMISNOMINERADE ELLEN ANDERSSON PÅ TURNÉ
är Linköpingsbördiga Ellen Andersson släppte sitt andra album "You Should Have Told Me" i höstas gick kritikerna i spinn, och Johan Norberg skrev "Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört” i Tidningen Vi, och Jan Gradvall konstaterade i DI att ”Så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz att klara även nästa generationsväxling”. Grammisjuryn var precis lika imponerad och nominerade albumet i kategorin Årets Jazz.

AFFISCH ELLEN ANDERSSON2

Sedan succédebuten 2016 med ”I’ll Be Seeing You” har Ellen Andersson snabbt etablerat sig som ett av de största namnen på den svenska jazzscenen. Med utmärkelser som ”Årets nykomling” av Sveriges Radio P2 och ”Gyllene Skivan” för årets bästa jazzalbum i ryggen har hon hyllats av både kritiker och publik för sitt sätt att göra jazzen till sin egen. Nu kommer hon till oss för en kväll fylld med det personliga, intima och storslagna, tillsammans med Joel Lyssarides, Anton Forsberg, Niklas Fernqvist och Johan Löfcrantz Ramsay

 
UNG MUSIK 4/5
En jazzröst som denna är svår att överträffa och trots att hon bara är i början av sin karriär kan hon redan mäta sig med de allra största.
NETAVISEN (NO) 5/6
Ellen Andersson bekrefter det vi mer enn ante for noen år siden: ei stjerne har blitt tent og skinner noe voldsomt.”

 

Inga kurser finns just nu att söka i den här kategorin