Sommarkurs - Allt du behöver veta inför din kurs

Inför din kursvecka

Du är välkommen redan på söndagen!

Du har tillgång till ditt rum från söndagen innan din kurs startar. Mellan 15 och 23 är kan du hämta ut dina nycklar i skolbyggnaden. Om du planerar att anlända senare än så, kan du mejla oss på sommar@fridhemsfolkhogskola.se, så löser vi så du får dina nycklar på annat sätt. Om resan strular så du blir försenad kan du fram till 23 ringa 0736-628604, så hjälper vi dig med nycklarna. 

På söndag kväll mellan 18.00 - 20.00 kan du köpa vår härliga sommarbuffé. I baren finns även lättare rätter, snacks, läsk, öl och vin. Varje söndag bjuder vi även på underhållning. Denna är gratis för alla. Håll utkik på våra sociala medier för att se vad som händer när.

Kursen

Kursen startar på måndag med en samling för samtliga i skolhuset kl 10.00.  Veckan avslutas ca 14.30 på fredagen.

Måltider

Maten serveras i matsalen i skolbyggnaden. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ på matsedeln.

07.30 – 09.00                         Frukost

10.15 - 10.45                         Förmiddagsfika

11.45 - 13.30                         Lunch (lunchtiden varierar från kurs till kurs)

15.00 - 15.30                         Eftermiddagsfika

18.00 - 19:30                         Middag 

Om du vill kan du köpa vin och öl till middagen. På kvällarna kan du också köpa läsk, snacks och enklare rätter i baren. Har du någon form av matallergi och inte har anmält detta, var vänlig och ta kontakt med oss i god tid!

Fritid

Om kvällarna hoppas vi att du har ork kvar att se och vara med på alla kvällsarrangemang som anordnas. I rummet utanför matsalen kan du läsa dagstidningen som för tillfället är DN och tidskrifter. Där finns också spel att låna. I skolans bibliotek kan du låna böcker.

Hitta hit

Du tar dig lätt till Fridhem med Skånetrafiken. Pågatåg går från Helsingborg, Lund och Malmö till Teckomatorp en gång i timmen. Från Teckomatorp åker du buss 230 mot Svalöv/Kågeröd, tågbiljetten gäller på bussen också. Hoppa av på busshållplats "Brandstationen". Skolan ligger några minuters gångväg från hållplatsen, ner till vänster i rondellen.

Du kan också åka över Landskrona. Från stationen i Landskrona tar du buss 240 till Svalöv. Bussen stannar precis utanför skolan. Hållplatsen heter Hans Perssons väg. Från 2024 kan du inte köpa biljett på bussen.

Du kan också åka tåg direkt från Malmö/Lund till Svalövs station. Från stationen tar det cirka 10 minuter att gå till skolan längs Kvarngatan.

För tåg- och busstider gå in på www.skanetrafiken.se  Skånetrafiken har en app där man kan köpa biljett direkt i appen. Köper du biljett genom SJ så räcker den ändra fram till Svalöv.

Samåkning

Många har frågat om möjligheten att få kontakt med kursdeltagare i förväg för att kunna höra sig för om samåkning. Vi kan tyvärr inte ge ut denna information p.ga GDPR men om ni är medlemmar på Facebook så kan ni lägga ut frågor om samåkning på Sommar på Fridhem.

Telefon och mejl

Telefonnumret till skolans växel är 0418-44 60 00. Receptionen är öppen måndag till fredag mellan 08.00 - 16.00. Det finns ett fåtal datorer att låna, men om du behöver använda dator mycket under veckan rekommenderar vi att du tar med dig en egen. Skolområdet har ett öppet trådlöst nätverk. Namn och lösenord hittar du i receptionen. På Kvarngatan finns tyvärr inget internet, men du är välkommen till skolhuset och kan använda nätet där. Skolhuset är öppet 07.00-23.00 måndag – torsdag, 07.00-16.00 på fredag och 15.00-23.00 på söndag.

Kopiering, post och meddelanden

Om du vill ta egna kopior på material utanför kurserna kan du använda kopieringsapparaten i skolhusets källarbyggnad. Fråga i receptionen så hjälper de dig. Får du brev eller andra meddelanden sätts de upp på anslagstavlan utanför aulan.

Kvarglömda saker

Skolan ansvarar inte för kvarglömda saker.

Adressen till skolan är

Fridhems folkhögskola, Box123, 26822 Svalöv

I receptionen kan du alltid fråga om det är något du undrar över. Där kan du även få hjälp med det mesta; post, köpa pennor, block, T-shirts mm.

Observera att Fridhem är kontantfritt.

Läs mer under Praktisk information