Inför din kursvecka 2021

Om du blir försenad på söndagen

Om du skulle bli försenad på vägen till Svalöv så ring Baren innan kl 23.00 på 0730-215296

Rummet

Från och med söndag kl 15.00 kan du hämta ut en nyckel eller tagg i receptionen till ditt förbokade rum. Lakan och handdukar finns på rummen.

Utcheckning sker på fredagen senast kl 10.00.

Receptionen är öppen mellan 15.00 – 23.00 på söndagar. Om du blir hungrig kan du, mellan 17.30 - 19.30, köpa vår härliga söndagsbuffé. Övriga tider finns det enklare rätter att köpa i baren. På kvällen bjuder vi även på underhållning. Håll utkik på sociala medier för att se vad som händer. Observera att Fridhem kontantfritt. Du kan betala med kort och Swish.

Kursen

Kursen startar på måndag. Från klockan 9.00 hålls tett antal samlingar för information och presentation av personal och handledare. Tiden varierar mellan kurserna med respekt för rådande restriktioner.

Måltider

Maten serveras i matsalen i skolbyggnaden. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ på matsedeln.

07.30 – 09.00                         Frukost

10.15 - 10.45                         Förmiddagsfika

11.45 - 13.30                         Lunch (lunchtiden varierar från kurs till kurs beroende på rådande restriktioner)

15.00 - 15.30                         Eftermiddagsfika

18.00 - 19:45                         Middag (middagstiden varierar från kurs till kurs beroende på rådande restriktioner)          

Om du vill kan du köpa vin och öl till middagen. På kvällarna kan du också köpa läsk, enklare rätter, drinktilltugg, te, kaffe och kakor i baren. Har du någon form av matallergi och inte har anmält detta, var vänlig och ta kontakt med oss i god tid!

Fritid

Om kvällarna hoppas vi att du har ork kvar att se och vara med på alla kvällsarrangemang som anordnas. I rummet utanför matsalen kan du läsa dagstidningar (DN och Skånska Dagbladet) och tidskrifter. Där finns också spel att låna. I skolans bibliotek kan du låna böcker.

Resan

Du tar dig lätt hit med Skånetrafiken; Pågatåg går från Helsingborg, Lund och Malmö till Teckomatorp. Därifrån åker du buss 230 mot Svalöv/Kågeröd, tågbiljetten gäller på bussen också. Hoppa av vid ”Brandstationen” Skolan ligger några minuters gångväg från hållplatsen, ner till vänster rondellen.

Du kan också ta tåget till Landskrona och ta buss 240 till Svalöv. Bussen stannar i Svalövs centrum. Därifrån tar det några minuter att gå till skolan.   

För tåg- och busstider i Skåne kan du ringa till Skånetrafikens trafikinformation, 0771-77 77 77 eller gå in på www.skanetrafiken.se. För tågtider i övriga Sverige, ring SJ på 0771-75 75 75 eller hemsida www.sj.se. SJ har ett samarbete med lokaltrafiken som gör att du kan beställa en biljett som gäller från dörr till dörr. Om du flyger kan du välja antingen Ängelholms flygplats eller Sturup. 

Samåkning

Många har frågat om möjligheten att få kontakt med kursdeltagare i förväg för att kunna höra sig för om samåkning. Vi kan tyvärr inte ge ut denna information men om ni är medlemmar på Facebook så kan ni lägga ut om samåkning på Sommar på Fridhem.

Fridhem och Covid

Vi har under det gångna året fått ställa om stora delar av vår verksamhet för att följa Pandemilagen och de restriktioner och rekommendationer som gäller. Bland annat har vi sett över våra kurslokaler och omorganiserat vår matsal och rutiner kring serveringen av alla måltider enligt rådande Serveringslag. Vi följer noga utvecklingen och är redo att göra de förändringar som krävs för att skapa en Covid-säker miljö för personal, kursdeltagare och gäster.

Telefon och mejl

Telefonnumret till skolans växel är 0418-44 60 00. Receptionen är öppen måndag till fredag mellan 08.00 - 16.00. Det finns ett fåtal datorer att låna, men om du behöver använda dator mycket under veckan rekommenderar vi att du tar med dig en egen. Skolområdet har ett öppet trådlöst nätverk. Om du bor på Kvarngatan är du välkommen till skolhuset och kan använda nätet där. Skolhuset är öppet 7.00-23.00 måndag – torsdag, 7.00-15.00 på fredag och 15.00-23.00 på söndag.

Kopiering, post och meddelanden

Om du vill ta egna kopior på material utanför kurserna kan du använda kopieringsapparaten i skolhusets källarbyggnad. Fråga i receptionen så hjälper de dig. Får du brev eller andra meddelanden sätts de upp på anslagstavlan utanför aulan.

 

Adressen till skolan är

Fridhems Folkhögskola

Box 123

268 22 Svalöv

I receptionen kan du alltid fråga om det är något du undrar över. Där kan du även  få hjälp med det mesta; post, köpa vykort, pennor, block, T-shirts mm.

Observera att Fridhem är kontantfritt.

Läs mer under Praktisk information

 

 

Karta Fridhem
Ladda ner fil

Hitta hit
Ladda ner fil