Folkhögskola - Hitta en meningsfull sysselsättning

Om Fridhem

Tusentals personer har redan studerat här på vår folkhögskola - nu är det din tur! 
Vill du göra saker som du brinner för? Drömmer du om en meningsfull sysselsättning? Är du sugen på att byta yrke?

På Fridhems folkhögskola finns en miljö som stimulerar till kreativitet, nytänkande och drivkraft. En miljö som hjälper dig att forma din framtid oavsett om du vill prova dig fram eller redan vet vad du vill. Folkhögskolans internat ger dig en unik möjlighet att börja om och finna din väg till din framtid. Under årens lopp har vi etablerat oss som en av landets vassaste folkhögskolor med en tydlig kulturprofil. 

Hos oss på Fridhems folkhögskola kan du välja någon av våra Allmänna kurser med inriktning eller gå på någon av våra Kulturlinjer. En kulturlinje passar dig som vill fördjupa kunskaperna inom ett kulturområde. Du ägnar dig åt film, grafisk design, musik eller teater på heltid. 

På allmän kurs läser du in behörigheter till fortsatta studier, samtidigt kan du ägna dig åt någon av inriktningarna Fotografi, Högskoleförberedande, Måleri, Studieförberedande eller Textil konst. Du kan också läsa in grundskolans behörigheter.

På sommaren förvandlas vår folkhögskola till en jättearena för folkbildning. Du kan välja mellan ett sjuttiotal kurser under sju intensiva veckor. Allt från skrivarkurser till en introduktion i ståupp. Lärorika dagar varvas med magiska och underhållande kvällar.

Fridhems folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv och grundades 1873. Skolan är politiskt och religiöst obunden och huvudman för skolan är Föreningen Fridhems folkhögskola. Medlemmar i föreningen är enskilda medlemmar och föreningar så som Sparbanken, Vuxenskolan och ABF m.fl. Det är en öppen förening och det går bra att söka medlemskap.

Kom och utvecklas på Fridhems folkhögskola. Din utveckling är lika viktig för oss som för dig. En folkhögskola för alla!

Klicka här för karta och kontaktinfo.