Sommarkurs - Utveckla dig själv med våra sommarkurser

Fridhems folkhögskola sommarkurser 2024

Sommarkurserna hittar du under Hitta sommarkurs!

Sommarens söndagskonserter!

I sommar bjuder Fridhem in till hela 7 söndagskonserter, fler än någonsin! Kom som du är, ta med en vän! Mat och dryck betalar du för, resten bjuder vi på! Du hittar hela programmet under Fridhemsbaren!

Välkomna!

Få vårt nyhetsbrev!

Vill du få hem information om sommaren, direkt till din mejlkorg? Anmäl dig till vårt nyhetsutskick som kommer ut 1-2 gånger i månaden! Mejla "Lägg till mig i listan!" till sommar@fridhemsfolkhogskola.se, så håller vi dig uppdaterad! 

 

 

 

 

 

Sommar på Fridhem, en plats för alla

Fridhems Folkhögskolas sommarkursverksamhet har med åren vuxit till att bli en av de största i Sverige. Med ett 80-tal kurser, som varje sommar lockar till sig över 1100 kursdeltagare från hela landet, har Sommar på Fridhem blivit en självklar del av sommaren för många. En älskad samlingsplats dit folk återvänder år efter år. Fridhem ska vara en sån plats. En oas, ett pax, en liten del av jorden, där du kan ge dig själv tid att bara vara du för en stund. Oavsett om du vill fylla på batterierna eller kasta dig ut i det okända, dansa eller skriva, skratta eller begrunda så är Fridhem stället för dig. Att gå en av alla de spännande sommarkurser som finns på Fridhem är förstås fantastiskt på många sätt, men att man dessutom träffas så många andra människor, som också gett sig själv tiden, är nog den största behållningen när man går en sommarkurs på Fridhem.  Fridhem ska vara en trygg och välkomnande plats där du kan fördjupa, förvånas, förundras och förtydliga dig själv. Eller också bara vara.

Hitta något som passar dig

Har du aldrig gått en sommarkurs tidigare? Då är Fridhems folkhögskolas sommarkursverksamhet en bra plats att börja. Vi på Fridhems folkhögskola vill erbjuda sommarkurser som båda har hög kvalitet, och stor variation. Alla ska kunna hitta en sommarkurs hos oss. Varje år är målet att ca 20% av sommarkurserna ska bytas ut. Vi försöker varje vecka ha sommarkurser som täcker de flesta områden. Vi har sommarkurser i olika former av Skrivande, sommarkurser i Måleri, sommarkurs i Sceniska ämnen. När man anmäler sig till någon av Fridhems folkhögskolans sommarkurser är det ett helhetskoncept man får. Förutom sommarkursen man går, har vi även verksamhet på eftermiddagar och kvällar. Man anländer till Fridhems folkhögskola på söndagen före sin sommarkurs. På söndagskvällen får man ta del av Fridhems folkhögskolas söndagskonsert! Varje sommar anordnar Fridhems folkhögskola 6 stycken konserter. Till dessa är alla välkomna, även dom som inte ska gå en sommarkurs.

En vanlig dag på Fridhems sommarkurser

En vanlig dag för dom som går en sommarkurs på Fridhems folkhögskola, börjar på morgonen med frukostbuffé, sen startar sommarkurserna. Alla deltagare går till respektive sommarkurs och sätter igång! Sen pågår sommarkursen fram till ca 17. Dessförinnan har även förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika hunnits med. Efter sommarkursen avslutas för dagen, finns det möjlighet att gå till sitt rum (alla bor i enkelrum) och fräscha upp sig inför kvällen. Vissa veckor på Fridhems folkhögskola, har skolan även prova-på. Då får alla deltagare ett smakprov från skolans andra sommarkurser. Det brukar vara väldigt uppskattat, och det är inte helt ovanligt att deltagare som går en annan sommarkurs, kommer tillbaka till Fridhems folkhögskola, och går den sommarkurs dom fick testa på!

Kreativitet och samhörighet

Ett annat uppskattat moment på Fridhems folkhögskolas sommarkurser är torsdagskvällen. Då har alla sommarkurser och deltagare chansen att visa upp vad dom gjort på respektive sommarkurs. Det kan vara allt från Stå upp till dansuppvisningar! Det brukar bli en väldigt fin avslutning för sommarkurserna. Eller ja, vi kör ju alla sommarkurser på fredagen också, men det blir sista kvällen med gänget, och ett fint minne från Fridhems folkhögskola! Ett lite annorlunda upplägg har vi på våra utflyktskurser. Nästan varje sommar på Fridhems folkhögskola har vi en utflyktskurs! En sån sommarkurs sticker varje morgon ut i en chartrad buss och upptäcker Skåne. Dessa sommarkurser brukar vara väldigt uppskattade! Så måndag till torsdag åker dom ut på morgonen och kommer tillbaka på kvällen.

Välkommen tillbaka varje sommar!

Förhoppningen är, att om du går en sommarkurs på Fridhems folkhögskola, ska du känna dig inspirerad och nyfiken att ta dina nyvunna kunskaper med dig tillbaka i vardagen. Sommar på Fridhems folkhögskola och dess sommarkurser finns till för alla. Vi vill att så många som möjligt ska kunna gå en sommarkurs på Fridhems folkhögskola, och förhoppningsvis vilja komma tillbaka många somrar efter det! Den bästa reklamen för Fridhems folkhögskola, och dess sommarkurser, är alla nöjda gäster! Så om du gått en sommarkurs på Fridhems folkhögskola, får du gärna berätta det för dina vänner. För alla förtjänar väl att få uppleva stämningen som finns under en sommarkurs på Fridhems folkhögskola?