Fridhemsbaren

På Fridhems folkhögskola tar vi nu nästa steg för att utöka vår kulturverksamhet under somrarna.
Bland annat öppnar vi upp FRIDHEMSBAREN för Svalövsbor och andra utifrånkommande gäster

Vi vill vara en tydligare kulturaktör i Skåne och som ett första steg bjuder vi därför in till kvällsarrangemang med fritt inträde. Arrangemangen och FRIDHEMSBAREN är öppna för allmänheten söndag till onsdag större delen av sommaren och förutom den fria underhållningen erbjuder vi en meny med dryck, enklare mat och snacks.

Kolla gärna in våra söndagsevenemang på affischen nedan. På söndagarna kan du dessutom avnjuta vår sommarbuffé tillagad av vårt eminenta kök. Mat och dryck betalar du för, underhållningen står vi för.

Om du har för avsikt att komma uppskattar vi om du föranmäler detta till oss. Skicka ett mejl med hur många ni blir, och om ni vill köpa vår sommarbuffé till fridhemsbaren@fridhemsfolkhogskola.se, Märk mejlet med artistens namn.

Varmt välkomna!

 

AFFISCH HELA2

Söndagskonserterna

Solala, 26 juni
I sommar Inleder Solala hela Sommar på Fridhem! 25 juni kommer vokaltrion och bjuder på skönsång, prat och skratt, under klar kvällshimmel! 33,3 % av gruppen har dessutom gått på Fridhems Jazz-linje, så det här får du inte missa!
(läs mer)

 

Ola Aurell, 3 juli
Ola Aurell är sjungande komiker, och lite av ett kultförklarat kärleksbarn mellan standup och visa. Hans egensinniga sånger rör sig fritt mellan genialiskt och sjukt, mellan fniss och finess och mellan det mörkt roliga och roligt mörka.
(läs mer)

 

Kiki Nilsenius, 10 juli
Sedan 2014 har Landskrona-dottern Kiki Nilsénius lagt ut filmer med sin musik på sociala medier. Med tonsatt underfundighet och humor levererar hon sina budskap och nu släpper hon sitt första studioalbum - ”Trist feminist”
En käftsmäll med glimten i ögat, och på skånska dessutom.
(läs mer)

 

Ellen Andersson, 17 juli
GRAMMISNOMINERADE ELLEN ANDERSSON PÅ TURNÉ
När Linköpingsbördiga Ellen Andersson släppte sitt andra album "You Should Have Told Me" i höstas gick kritikerna i spinn, och Johan Norberg skrev "Jag häpnar, och hisnar. En av de bästa svenska jazzskivor jag hört” i Tidningen Vi, och Jan Gradvall konstaterade i DI att ”Så länge det finns artister som Ellen Andersson kommer svensk jazz att klara även nästa generationsväxling”. Grammisjuryn var precis lika imponerad och nominerade albumet i kategorin Årets Jazz.
(läs mer)

 

Emil Jensen - Än susar skogen, 31 juli
Emil Jensen gör hela sin sommarturné́ per cykel som en manifestation för miljön, freden och klimatet, med en ny föreställning med musik, poesi och komik om livet på jorden. I sommar har Fridhem äran att vara en av de officiella platser Emil cyklar till!
(läs mer)

 

Navid Modiri, 7 augusti
Genom att vara en nyfiken idiot har poddaren, författaren och före detta Fridhems-eleven Navid Modiri ätit kattmat på Youtube, skräckslagen hoppat ut genom ett flygplan, tackat ja till saker han egentligen inte kan och spelat golf med Sveriges mest kontroversiella partiledare. Vad innebär det att vara genuint nyfiken? Vilka möjligheter och rädslor bjuder det in till? Och var skulle mänskligheten befinna sig idag om det inte vore för alla nyfikna idioter.
(läs mer)