Praktisk information

Varje år anordnar Fridhems folkhögskola ett 70-tal sommarkurser med handledare och deltagare från hela landet, utspritt över 6 veckor. 

Fridhems Folkhögskola ligger på Rönnebergsvägen 10 i Svalöv.

Kostnad, rabatter och boende

Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi.

Observera att vi erbjuder rabatter på flera av våra boenden! Till exempel om du bor med en vän i ett dubbelrum utanför skolområdet får ni hela 2000kr i rabatt för rummet! Så varför inte bjuda med en vän?

Här är våra rabatter

Dubbelrum inne på skolans område med egen dusch och toalett ger 1000 kr rabatt, alltså 500 kr per person
Enkelrum utanför skolans område med delad dusch och toalett ger 500 kr rabatt
Dubbelrum utanför skolans område med delad dusch och toalett ger 2000 kr rabatt per rum, alltså 1000 kr per person


Priset på våra olika boenden med rabatterna avdragna blir alltså

Enkelrum på skolområdet, med egen dusch och toalett. Kostnad 6900 kr inklusive kost.
Del i dubbelrum på skolområdet med egen dusch och toalett. Kostnad 6400 kr inklusive kost. (1000 kr rabatt per rum)
Enkelrum utanför skolans område med delad dusch och toalett. Kostnad 6400 kr inklusive kost. (500 kr rabatt per rum)
Del i dubbelrum utanför skolans område med delad dusch och toalett. Kostnad 5900 kr inklusive kost. (2000 kr rabatt per rum)

Handdukar och lakan ingår alltid.

Internet

Wifi finns på alla boenden på skolområdet. Nätverket heter FFWL och lösenordet erhålls i receptionen. För boende utanför skolans område hänvisar vi till skolhusets wifi.

Måltider

Varje dag serveras det frukost med nybakat bröd, förmiddagsfika, lunchbuffé med smårätter och sallader, eftermiddagsfika och middagsbuffé. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ att tillgå. Du kan dessutom köpa plockmat i baren om kvällarna och ta dig en öl eller ett glas vin. Meddela redan vid ansökan om du har några matallergier.

Kursanmälan

Det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagningar. Skicka ansökan till oss eller anmäl dig via Internet. Avbokning senare än två veckor innan kursstart kommer att debiteras 1000 kronor. Avbeställning måste alltid ske skriftligt. 

Rummet

När du anländer till skolan, hämtar du ut din rumsnyckel i receptionen i skolbyggnaden. Du har tillgång till ditt rum redan på söndagen innan din kurs startar. Mellan 15 och 23 är kan du hämta ut dina nycklar i skolbyggnaden. På söndag kväll mellan 18.00 - 20.00 kan du köpa vår härliga sommarbuffé. I baren finns också lättare rätter, snacks, läsk, öl och vin. Varje söndag bjuder vi även på underhållning.  Håll utkik på våra sociala medier för att se vad som händer när. Lakan och handdukar finns på rummen.

Vid anmälan anger du vilket av våra boendealternativ du önskar. Om du får en plats på kursen bokar vi in dig på önskat boende. Du får besked om detta inom några veckor. Observera att det är först till kvarn som gäller till våra boenden. Vi bokar rummen i samma ordning som vi får in kursbokningarna. Det är alltså tid och datum för din kursbokning som avgör din plats i boendelistan.

Utcheckning sker på fredagen senast kl 10.00.

Kursen

Kursen startar på måndagen kl 10.00 med en samling för samtliga kurser i skolhuset. Veckan avslutas ca 14.30 på fredagen.

Måltider

Maten serveras i matsalen i skolbyggnaden. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ på matsedeln.

07.30 - 09.00

Frukost

10.15 - 10.45

Förmiddagsfika

11:45 - 13.30

Lunch (lunchtiden varierar från kurs till kurs)

15.00 - 15.30

Eftermiddagsfika

18.00 - 19:30

Middag 

 

 

I baren kan du köpa öl, vin och läsk till maten. Efter middagen kan du även köpa enklare rätter och tilltugg. Har du någon form av matallergi och inte har anmält detta, var vänlig och ta kontakt med oss i god tid!

Fritid

Vissa morgnar och eftermiddagar har vi aktiviteter som alla är välkomna på. Varje kväll är baren öppen 18-23. Prova gärna vårt alkoholfria utbud. Varje kväll bjuds det även på någon form av underhållning såsom quiz, teaterimprovisation och uppträdande av personalen, gästande artister, och redovisningar. I skolans bibliotek kan du låna böcker och läsa tidningar.

Hitta hit

Du tar dig lätt till Fridhem med Skånetrafiken. Pågatåg går från Helsingborg, Lund och Malmö till Teckomatorp en gång i timmen. Från Teckomatorp åker du buss 230 mot Svalöv/Kågeröd, tågbiljetten gäller på bussen också. Hoppa av på busshållplats "Brandstationen". Skolan ligger några minuters gångväg från hållplatsen, ner till vänster i rondellen.

Du kan också åka över Landskrona. Från stationen i Landskrona tar du buss 240 till Svalöv. Bussen stannar precis utanför skolan. Hållplatsen heter Hans Perssons väg.

Du kan också åka tåg direkt från Malmö till Svalövs station. Från stationen tar det cirka 10 minuter att gå till skolan längs Kvarngatan.

För tåg- och busstider gå in på www.skanetrafiken.se  Skånetrafiken har en app där man kan köpa biljett direkt i appen. Köper du biljett genom SJ så räcker den ändra fram till Svalöv.

Elbil

Skolan har två ladd-stationer installerade vid vaktmästeriet, där man kan ladda sin elbil. Laddningen kostar 150 kr per tillfälle, och betalas i receptionen.

Övrigt

Har du frågor eller behöver hjälp med något vänder du dig till vår reception. Telefonnumret till skolans växel är 0418-44 60 00. Receptionen är öppen måndag till fredag mellan 08.00 - 16.00. Du kan också mejla sommar@fridhemsfolkhogskola.se.

Kvarglömda saker

Skolan ansvarar inte för kvarglömda saker.

Observera att Fridhem är kontantfritt.

VARMT VÄLKOMMEN!