Praktisk information 2021

Varje år anordnar Fridhems folkhögskola en av Sveriges största sommarkursverksamheter, med handledare och deltagare från hela landet. I år är det ett 70-tal kurser utspritt över 6 veckor. 

Fridhems Folkhögskola ligger på Rönnebergsvägen 10 i Svalöv.

Kostnad

Kostnaden för våra kurser är 5200kr. Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi. För vissa kurser tillkommer materialkostnader, denna specificeras i så fall i välkomstbrevet som skickas ut före kursen. Som internatskola prioriterar vi boende kursdeltagare vid antagning. Om du bor i närheten kan du bo hemma och då får du en rabatt på 1200 kr. Du kan betala direkt på hemsidan eller få en faktura hemskickad. 

Inkvartering

Som gäst på skolan bor du alltid i enkelrum. Om du vill garantera dig ett rum med dusch och toalett betalar du 500 kr extra. Om du har en vän du vill bo ihop med har vi även ett antal dubbelrum. Bor ni i dubbelrum får ni 500 kr i rabatt per person. Alla dubbelrum har dusch och toalett på rummet. Först till kvarn gäller. Handdukar och lakan ingår alltid.

Måltider

Varje dag serveras det frukost med hembakat bröd, förmiddagsfika, lunchbuffé med smårätter och sallader, eftermiddagsfika och middagsbuffé. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ att tillgå. Du kan dessutom köpa plockmat i baren om kvällarna och ta dig en öl eller ett glas vin. Meddela redan vid ansökan om du har några matallergier.

Kursanmälan

Det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagningar. Skicka ansökan till oss eller anmäl dig via Internet. Avbokning senare än två veckor innan kursstart kommer att debiteras 1000 kronor. Avbeställning måste alltid ske skriftligt. 

Rummet

När du anländer till skolan, hämtar du ut din rumsnyckel i receptionen i skolbyggnaden. Om du vill ha tillgång till ditt rum redan kvällen innan kursstarten så går det bra. Lakan och handdukar finns på rummen. Receptionen är öppen på söndagen mellan 15.00 – 23.00. Vill du äta söndagens middagsbuffé betalar du detta i baren.

Utcheckning sker på fredagen senast kl 10.00.

Kursen

Kursen startar på måndag. Från klockan 9.00 hålls tett antal samlingar för information och presentation av personal och handledare. Tiden varierar mellan kurserna med respekt för rådande restriktioner.

Måltider

Maten serveras i matsalen i skolbyggnaden. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ på matsedeln.

07.30 - 09.00

Frukost

10.15 - 10.45

Förmiddagsfika

11:45 - 13.30

Lunch (lunchtiden varierar från kurs till kurs beroende på rådande restriktioner)

15.00 - 15.30

Eftermiddagsfika

18.00 - 19:45

Middag (middagstiden varierar från kurs till kurs beroende på rådande restriktioner)

 

 

I baren kan du köpa öl, vin och läsk till maten. Efter middagen kan du även köpa enklare rätter och tilltugg. Har du någon form av matallergi och inte har anmält detta, var vänlig och ta kontakt med oss i god tid!

Fritid

Vissa mornar och eftermiddagar har vi aktiviteter som alla är välkomna på. Varje kväll är baren öppen 18-23. Prova gärna vårt alkoholfria utbud. Varje kväll bjuds det även på någon form av underhållning såsom quiz, teaterimprovisation och uppträdande av personalen, gästande artister, och redovisningar. I skolans bibliotek kan du låna böcker och läsa tidningar.

Resan

Du tar dig lätt hit med Skånetrafiken; Pågatåg går från Helsingborg, Lund och Malmö till Teckomatorp. Därifrån åker du buss 230 mot Svalöv/Kågeröd, tågbiljetten gäller på bussen också. Hoppa av på busshållsplats "Brandstationen". Skolan ligger några minuters gångväg från hållplatsen, ner till vänster i rondellen.

Du kan också åka över Landskrona. Från stationen i Landskrona tar du buss 240 till Svalöv. Den stannar i Svalövs Centrum. Därifrån tar det några minuter att gå till skolan.

För tåg- och busstider i Skåne kan du ringa till Skånetrafikens trafikinformation, 0771-77 77 77 eller www.skanetrafiken.se För tågtider i övriga Sverige, ring SJ som har 0771-75 75 75. SJ har ett samarbete med lokaltrafiken som gör att du kan beställa en biljett som gäller från dörr till dörr. Om du flyger kan du välja antingen Ängelholms flygplats eller Sturup.

Internet

Trådlöst internet finns på hela skolområdet, dock inte i våra lägenheter på Kvarngatan. Datorer finns att låna i Skolhuset.

Övrigt

Har du frågor eller behöver hjälp med något vänder du dig till vår reception. Telefonnumret till skolans växel är 0418-44 60 00. Receptionen är öppen måndag till fredag mellan 08.00 - 16.00. Du kan också mejla sommar@fridhemsfolkhogskola.se 

Kvarglömda saker

Skolan ansvarar inte för kvarglömda saker.

Observera att Fridhem är kontantfritt.

VARMT VÄLKOMMEN!