Praktisk information

Fridhems Folkhögskola ligger på den skånska slätten i byn Svalöv. För tjugoförsta året i rad producerar vi sommarveckor med spännande kurser, god mat och underbar kvällsunderhållning. I år hela 6 stycken sommarveckor

Kostnad

Undervisningen är finansierad via statsbidrag och avgiftsfri för kursdeltagaren. Det du betalar för är kost och logi. För vissa kurser tillkommer materialkostnader, denna specificeras i så fall i välkomstbrevet som skickas ut i april. Eftersom Fridhem är en internatskola prioriterar vi boende kursdeltagare vid antagning. Om du bor i närheten kan du bo hemma och då får du en rabatt på 1200 kr. Du kan välja att betala med betalkort på hemsidan eller få en faktura hemskickad. 

Inkvartering

Som gäst på skolan bor du alltid i enkelrum. Om du vill garantera dig ett rum med dusch och toalett betalar du 500 kr extra (endast toalett 300 kr extra). Ange i så fall detta på ansökan. Först till kvarn gäller. Om du har en vän du vill bo ihop med har vi även ett antal dubbelrum. Bor ni i dubbelrum får ni 500 kr i rabatt per person. Alla dubbelrum har dusch och toalett på rummet. Handdukar och lakan ingår.

Måltider

Varje dag serveras det frukost med hembakat bröd, förmiddagsfika, lunchbuffé med smårätter och sallader, eftermiddagsfika och en vällagad middag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ att tillgå. Du kan dessutom köpa plockmat i baren om kvällarna och ta dig en öl eller ett glas vin. Meddela redan vid ansökan om du har några matallergier.

Kursanmälan

Det finns ett begränsat antal platser för varje kurs och för det mesta gäller löpande antagningar. Skicka ansökan till oss eller anmäl dig via Internet. Avbokning senare än två veckor innan kursstart kommer att debiteras 1000 kronor. Avbeställning måste alltid ske skriftligt

Rummet

När du kommer till skolan på morgonen innan kursstarten får du en nyckel till ditt rum i receptionen i skolbyggnaden. Lakan och handdukar finns på rummen, så du behöver inte ta med dig några egna. De flesta rummen är på internatet, hälften har toalett och dusch på rummet, annars finns detta i korridoren. Om du får problem med rum, kuddar, filtar och liknande, säg till städchef Lena Kristensson (0418-446047) eller hennes sommarvikarie, så kan de hjälpa dig. Om du vill ha tillgång till ditt rum redan kvällen innan kursstarten så går det bra, då hämtar du ut en rumsnyckel i baren i skolbyggnaden. Baren är öppen på söndagen mellan 15.00 – 23.00. Det serveras ingen middag på söndagskvällen, men i baren kan du köpa smårätter, kaffe, te, öl och vin.

Kursen

Kurserna startar med samling i matsalen kl. 10 på måndagen och avslutas ca kl. 15 på fredagen (torsdag för fyradagarskurser).

Måltider

Maten serveras i matsalen i skolbyggnaden. Om du åker iväg från skolan någon kväll och inte vill ha middag så säg gärna till i köket innan (0418-446040). Det finns alltid ett vegetariskt alternativ på matsedeln.

07.30 - 09.00 Frukost
10.15 - 10.45 Förmiddagsfika
12.00 - 13.00 Lunch
15.00 - 15.30 Eftermiddagsfika
18.00 Middag

Om du vill kan du köpa vin och öl till middagen. På kvällarna kan du också köpa vin, öl, smårätter, drinktilltugg, te, kaffe och kakor i baren.

Har du någon form av matallergi och inte har anmält detta, var vänlig och ta kontakt med oss i god tid!

Fritid

Vissa mornar och eftermiddagar har vi aktiviteter som alla är välkomna på. Varje kväll är baren öppen 18-23. Prova gärna vårt alkoholfria utbud. Varje kväll bjuds det även på någon form av underhållning; quiz, teaterimprovisation och uppträdande av personalen, gästande artister, och redovisningar. I skolans bibliotek kan du låna böcker och läsa tidningar.

Resan

Du tar dig lätt hit med Skånetrafiken; pågatåg går från Helsingborg, Lund och Malmö till Teckomatorp. Därifrån åker du buss 230 mot Svalöv/Kågeröd, tågbiljetten gäller på bussen också. Hoppa av på busshållsplats "Brandstationen". Skolan ligger några minuters gångväg från hållplatsen, ner till vänster i rondellen.

Du kan också åka över Landskrona. Från stationen i Landskrona tar du buss 240 till Svalöv. Den stannar precis utanför skolan. Hållplatsen heter Hans Perssons väg.

För tåg- och busstider i Skåne kan du ringa till Skånetrafikens trafikinformation, 0771-77 77 77 eller www.skanetrafiken.se För tågtider i övriga Sverige, ring SJ som har 0771-75 75 75. SJ har ett samarbete med lokaltrafiken som gör att du kan beställa en biljett som gäller från dörr till dörr. Om du flyger kan du välja antingen Ängelholms flygplats eller Sturup.

Telefon och mail

Telefonnumret till skolans växel är 0418-44 60 00. Receptionen, där Gunilla Pålsson eller hennes sommarvikarie finns, är öppen måndagar och fredagar mellan 08.00 - 16.00.

Du kan läsa dina mail på en av de datorer som finns att tillgå i Biblioteket. Inloggningskod till dessa finns vid varje dator. Trådlöst internet finns på hela skolområdet.

Kopiering, post och meddelanden

Om du vill ta egna kopior på material utanför kurserna kan du använda kopieringsapparaten i skolhusets källarbyggnad. Kod till denna får du i receptionen. Får du brev eller andra meddelanden sätts de upp på anslagstavlan utanför aulan. Adressen till skolan är

Fridhems Folkhögskola
Box 123
268 22 Svalöv

I receptionen kan du få hjälp om du undrar om något. Där kan du också köpa frimärken, vykort, T-shirts och lämna post som du vill få ivägskickad. I receptionen kan du betala med kort om du vill. Annars finns det både postinlämning och bank i Svalöv ungefär fem minuters promenad från skolan.

Tvätt

Tvättstuga finns att låna i Östhems, Nordhems och Västhems källare.

VÄLKOMMEN OCH TREVLIG SOMMAR