Folkhögskola måleri - Utveckla dina kunskaper hos oss!

Fridhems folkhögskola måleri - Allmän kurs i måleri och formspråk

Vill du pröva olika tekniker och material? Du kommer att arbeta i olika format och arbeta mycket på väggen eller vid staffliet för att utveckla ditt eget måleri. Genomgångar av arbetsuppgifterna gör att du tränar ditt bildseende och att ge och ta konstruktiv kritik. Under året produceras ett antal utställningar.

Du som kursdeltagare behöver inte vara fullärd, utan vi gräver där du står. Du behöver heller inte veta vad du vill med ditt skapande, det kan du hitta här. Det du behöver är en vilja att utvecklas, vara nyfiken samt tycka att det är stimulerande och härligt att vara kreativ.

Målet är att du ska utvecklas och fördjupa dina kunskaper och få insikter och färdigheter i ditt skapande. Du får också många möjligheter att utveckla ditt egna fria måleri och ställa ut dina verk både i och utanför skolan.

På Allmän kurs med Måleri och formspråk arbetar du med måleri ungefär halva tiden och den andra halvan ägnar du åt ämnesstudier i de ämnen du saknar från gymnasiet eller ämnen du är intresserad av.

På måleri inriktningen får du möjlighet att:

  • Hitta din egen stil och uttryckssätt

  • Prova olika tekniker

  • Teckna kroki

  • Arbeta med akryl, olja, akvarell, spray, olika pennor och kritor

  • Reflektera över hur dina verk kan ställas ut och visas fram

  • Lära dig vad som ingår i en grundläggande konstnärlig utbildning

Under höstterminen arbetar vi med – blandat med kroki. Vi gör också en utställning. Under vårterminen har du också möjlighet att arbeta med din portfölj för att kunna söka vidare konstnärliga utbildningar.

Pia Palm - Kontaktlärare Måleri
pia.palm@fridhemsfolkhogskola.se

Biträdande rektor: lars.karlsson@fridhemsfolkhogskola.se
Reception: info@fridhemsfolkhogskola.se

Du ansöker på hemsidan och blir därefter uppringd av kontaktläraren för en intervju. Därför är det viktigt att ha koll på telefonsamtal när du ansökt. Om du inte svarar i telefon skickas ett mejl. Du måste vara 18 år för att gå på folkhögskola.

Vid antagning bekräftar du din antagning genom att betala in 500 kr på fakturan som du kommer att få på din mejl. Det är en förskottsbetalning för kost och logi. Pengarna dras sedan av på fakturorna under hösten.