SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - EMIL JENSEN & CO 4 AUGUSTI

SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - EMIL JENSEN & CO 4 AUGUSTI

SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - EMIL JENSEN &  CO 4 AUGUSTI - 1460 x 2065

Årets Nils Ferlin-pristagare Emil Jensen tillbaka på Fridhems Folkhögskola!
Alla som sett Emil trollbinda sin publik live genom åren har upplevt hans helt unika
blandning av musik och poesi, allvar och komik, personligt och politiskt. 
Med sina hyllade Sommarprat och Vinterprat i radio, har Emil senaste åren turnerat med sina föreställningar för fullsatta hus genom hela landet, på allt ifrån Dramaten till Way out west, från Ale Stenar i söder till Kiruna i norr.  

För att förstå Emils mångsidighet som artist ger utmärkelserna han fått genom åren en viss inblick, han har fått Gustav Fröding-priset för sin lyrik, Evert Taube-priset för sitt
låtskrivande, Karl-Gerhard-priset för sina shower, mängder av miljöpriser och nominerats till Martin Luther King-priset för civilkurage.   
Sommaren 2022 gjorde Emil en uppmärksammad klimatturné genom Sverige, helt och hållet per cykel, 400 mil med gitarren i lådan, solcellspanel på pakethållaren och 40 uppträdanden med sin föreställning som inte lämnade någon oberörd. En personlig men stenhårt konkret manifestation för hållbarheten och det snillrika livet på jorden. 
I slutet av förra året släppte Emil ”Än susar skogen – sånger och snack” som är både en skiva och en bok på temat biologisk mångfald. 
 
Han har släppt 8 hyllade album, flera böcker, är sen tidigare Europamästare i poetry slam och krönikör på söndagar i ”Godmorgon, världen” i Sveriges Radio där han också hörs återkommande i ”Tankar för dagen”.  

Med sig på sommarturnén 2024 har Emil även Anna Dager på cello och sång och Hanna Ekström på fiol och sång. Anna och Hanna från Stockholm strings har genom åren synts med allt från First aid kit till Popsicle. Tillsammans med Emil Jensen har de turnerat sen 2015 och arrangerat musiken ihop både live och på skiva.