SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - SOLALA

Solala, 26 juni
I sommar inleder Solala hela Sommar på Fridhem! 25 juni kommer vokaltrion och bjuder på skönsång, prat och skratt, under klar kvällshimmel! 33,3 % av gruppen har dessutom gått på Fridhems Jazz-linje, så det här får du inte missa!

 AFFISCH SOLALA2

 
Vintern 2012 träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

De stora konserthusturnéerna har under de senaste åren avlöst varandra och Solala har även gästat Allsång på Skansen samt gjort mellanakten till finalen i Melodifestivalen 2018 tillsammans med Helen Sjöholm. Våren 2018 turnerade de tillsammans med Bohuslän Big Band i publik- och kritikersuccén "Brinner upp i natten" som baserades på musik av Håkan Hellström. Turnén blev även en skiva som släpptes under 2019 samtidigt som gruppen gav ut sin första bok, ”Solala – vol. 1”