SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - SOLALA

6 augusti

En vinterkväll 2012 träffades tre vänner hemma i ett trångt och stökigt kök i Göteborg. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Nu, tio år, miljoner visningar och hundratals konserter senare, är de Sveriges största vokalakt. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta.

SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - SOLALA - 1460 x 2065

Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och har bland annat gjort mellanakten i finalen på Melodifestivalen 2018 och gästat Allsång på Skansen. De har släppt fyra studioalbum och 2019 släppte de också “Solala: vol. 1”, en bok med deras arr, instruktioner till att göra ditt eget kökspercussion och mycket mer.
I serien “Solala Sessions” gör de vokala köksversioner tillsammans med svenska artister såsom Tommy Körberg, Magnus Carlsson, Edda Magnason, Bo Sundström och Helen Sjöholm. Deras video med Ted Gärdestads “Come Give Me Love” tillsammans med Helen Sjöholm visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn.