Allmän kurs med Foto

Vill du fördjupa dina kunskaper och upptäcka nya uttryckssätt inom fotografering? Vill du ägna ett läsår att fokusera på ditt fotoskapande i en kreativ miljö tillsammans med andra fotointresserade?

Du behöver inte ha fotografiska förkunskaper, men en nyfikenhet och ett engagemang. Du behöver heller inte ha datorvana eller ha jobbat med redigering, utan kommer att lära dig det i  Mac-miljö.
Det du behöver är en vilja att lära dig nya saker och utveckla ditt fotograferande.

På Allmän kurs med Foto arbetar du med foto ungefär halva tiden och den andra halvan ägnar du åt ämnesstudier i de ämnen du saknar från gymnasiet eller ämnen du är intresserad av.

Under kursen fokuserar vi på att berätta med bild och hur en engagerar betraktare med sina bilder. Vi börjar med att lära oss de fotografiska grunderna och kollar på andra fotografers verk och arbetssätt. Under hösten så börjar vi med att jobba analogt i svartvitt mörkrum för att sedan gå över till att jobba i en digital miljö.

Du lär dig att utmana dig själv genom att våga närma dig främmande miljöer och nya situationer med hjälp av kameran. Du lär dig också att driva egna fotoprojekt och planera utställningar, med hjälp av handledning från lärare som är yrkesverksamma.

Vi jobbar med att träna det ”fotografiska ögat” och språket genom bilddiskussioner, studiebesök och egna personliga projekt. Vi jobbar med flera olika typer av fotografi så som dokumentär, reportage, porträtt och iscensättning. Vi testar också olika typer av fotografiska tekniker under året.

Målet med kursen är att få kunskap och verktyg som hjälper dig att driva egna, personliga fotoprojekt, att få insyn i vidareutbildning inom fotografi och ansökningsprocesser. I slutet av läsåret producerar vi en utställning. Tidigare år har utställningen ägt rum i Malmö.   

Allmän kurs med Foto - 1460 x 1203

Du ansöker på hemsidan och blir därefter uppringd av kontaktläraren för en intervju. Därför är det viktigt att ha koll på telefonsamtal när du ansökt. Om du inte svarar i telefon skickas ett mejl. Du måste vara 18 år för att gå på folkhögskola.

Vid antagning bekräftar du din antagning genom att betala in 500 kr på fakturan som du kommer att få på din mejl. Det är en förskottsbetalning för kost och logi. Pengarna dras sedan av på fakturorna under hösten.