Sommar på Fridhem

Snart är det sommar!

Våren är här, och då vet man att sommaren är nära! Har du inte hunnit anmäla dig till sommaren? Ingen fara, det finns fortfarande platser kvar på flera av våra kurser. Vi har även en del extrainsatta kurser, och några helt nya, så du kan säkert hitta något som passar just dig.

Våra allra nyaste kurser är

Re-make Re-take! v 27, 4-8 juli

Välkommen till en rolig kurs där du utvecklar din förmåga att ta hand om och utgå från det som redan finns! Förhoppningen är att du efter kursens slut har skapat nya kläder, ökat dina kunskaper om material och sömnadstekniker, vågat prova något nytt och fått många nya erfarenheter. Det blir en kul kurs!

Skapa ditt eget mandala, v 29, 18-22 juli

Välkommen att måla ditt eget mandala!
Vi visar hur du enkelt kan komma igång och skapa ett färgrikt och personligt Mandala. Steg för steg vägleder vi dig med inspirerande tekniker som hjälper dig att få djup och liv i målningen.

Alla våra kurser hittar du under Hitta sommarkurs.  

Söndagskonserterna

Du vet väl att du är välkommen redan på söndagen före kursen? Från 15.00 har du tillgång till rummet, och från 18 kan du köpa vår härliga sommarbuffé, och dryck därtill. På kvällen har vi dessutom gästande artister som uppträder! Här är dom som redan nu är inbokade och klara.

Solala! 26 juni

Vokaltrion som bjuder på skönsång, prat och skratt, under klar kvällshimmel! 33,3 % av gruppen har dessutom gått på Fridhems Jazz-linje, så det här får du inte missa!

Emil Jensen - Än susar skogen! 31 juli

Emil Jensen gör hela sin sommarturné́ per cykel som en manifestation för miljön, freden och klimatet, med trädplantering, närodlade gästartister och en ny föreställning med musik, poesi och komik om livet på jorden. I sommar har Fridhem äran att vara en av de officiella platser Emil cyklar till!

Navid Modiri! 8 augusti

Genom att vara en nyfiken idiot har poddaren, författaren och före detta Fridhems-eleven Navid Modiri ätit kattmat på Youtube, skräckslagen hoppat ut genom ett flygplan, tackat ja till saker han egentligen inte kan och spelat golf med Sveriges mest kontroversiella partiledare. Vad innebär det att vara genuint nyfiken? Vilka möjligheter och rädslor bjuder det in till? Och vad skulle mänskligheten befinna sig idag om det inte vore för alla nyfikna idioter. 

Hela 6 söndagskonserter är planerade, så håll koll här och på våra sociala medier så du inte missar något!

 

 

Sommar på Fridhem  - 1460 x 1481

Sommar på Fridhem, en plats för alla

Fridhems Folkhögskolas sommarkursverksamhet har med åren vuxit till att bli en av de största i Sverige. Med ett 80-tal kurser, som varje sommar lockar till sig över 1100 kursdeltagare från hela landet, har Sommar på Fridhem blivit en självklar del av sommaren för många. En älskad samlingsplats dit folk återvänder år efter år. Fridhem ska vara en sån plats. En oas, ett pax, en liten del av jorden, där du kan ge dig själv tid att bara vara du för en stund. Oavsett om du vill fylla på batterierna eller kasta dig ut i det okända, dansa eller skriva, skratta eller begrunda så är Fridhem stället för dig. Att gå en av alla de spännande sommarkurser som finns på Fridhem är förstås fantastiskt på många sätt, men att man dessutom träffas så många andra människor, som också gett sig själv tiden, är nog den största behållningen när man går en sommarkurs på Fridhem.  Fridhem ska vara en trygg och välkomnande plats där du kan fördjupa, förvånas, förundras och förtydliga dig själv. Eller också bara vara.