SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - FRIDA BRAXELL & OLA AURELL 23 JUNI

SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - FRIDA BRAXELL & OLA AURELL 23 JUNI

SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - FRIDA BRAXELL & OLA AURELL  23 JUNI - 1460 x 2065

Artisten och låtskrivaren Frida Braxell har gjort sig känd för sina berättande och målande texter, direkt tagna ur livet. Med en klar syn på livet och glimten i ögat tacklar hon både svåra och lättsamma ämnen i sin musik. Musikaliskt rör hon sig mot folklig pop som sträcker sig utanför normen och är både lyxig och detaljrik. Bakom sig har hon skickliga och välrenommerade musiker, som normalt syns på tv-galor och bakom Sveriges största artister. Frida turnerar både ensam och med sitt band. De senaste åren har de spelat på allt från Mosebacke och Victoriateatern till Nefertiti och för självaste kungaparet. Men även på små mysiga scener ute i landsbygden.

Med sina hysteriskt roliga sånger och unika scenpersonlighet har Ola Aurell etablerat sig både på den svenska visscenen och som sjungande stå upp-komiker. Han har kallats allt från "geni" och "den där sjuke jäveln" till "han som fört visan in i 2000-talet".
2012 framträdde han i RAW Comedy på Kanal 5, släppte sin debutskiva Tio sånger med sensmoral, och gjorde samma sommar braksuccé på Visfestivalen i Västervik. Sedan dess är han humorist på heltid, och turnerar runt Sverige och Skandinavien med sina själsfördärvliga alster och sitt glada vansinne.
2016 var Ola en av artisterna i SVT:s Allsång på skansen
2017 tilldelades han årets Olrog-stipendium
2018-19 turnerade komikern Isak Jansson och Ola tillsammans med föreställningen Quick – en humorshow, som 2019 vann priset för Årets scen på Svenska standupgalan.
Han har även en bakgrund som improvisationskomiker, och har skrivit och medverkat i flera P3-program.
Sedan 2012 samarbetar Ola med KSMB-legenden Johan Johansson, som producerat hans skivor Sagor för trasiga barn (2013), Nordisk familjebok (2016) samt Till bords med herr Aurell (2017). 
2020 släpptes Ola Aurells femte fullängdare "Arv och miljö".