SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - MAN VÄNJER SIG, 7 JULI

SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - MAN VÄNJER SIG, 7 JULI

SOMMARSÖNDAG PÅ FRIDHEM - MAN VÄNJER SIG, 7 JULI - 1460 x 2065

”Man vänjer sig” är en livsbejakande sångföreställning om att vara människa i allmänhet och man i synnerhet, om liv och kärlek, om sorg och relationer, om män och mänsklighet.


Medverkande är spelmannen Claes Nilsson och komikern Martin Svensson, som när de började spela och sjunga ihop upptäckte att båda är förtjusta i tänkvärda, melankoliska och mångfacetterade sånger, vilket mynnat ut i en sångföreställning med både egna låtar och personliga tolkningar av andras sånger.
Med glimten i ögat blir det allvarsamma betraktelser om det där märkliga vi kallar livet. Och ett och annat skratt utlovas också. Vad har vi för förebilder? Hur förhåller en man sig till andra män? Får man vara rädd? Måste man vara i en relation? 
Och vänjer man sig någonsin?

Claes Nilsson från Helsingborg har varit musikant i en stor del av sitt liv och spelar bland annat i bandet CAPI och med The Hillmen. Med gitarren och lapsteelen trollbinder han publiken med egenkomponerade låtar och en finstämd röst.

Martin Svensson
från Helsingborg är komiker på heltid sedan mer än 25 år och turnerar över hela landet. Han har även gjort egna föreställningar som ”Femtio, frånskild och förvånad” och ”Selfie-en skev självbild” där musiken varit en bärande del. Nu tar han det ett steg till.